CarpetBeater.nl
Image1

Home

 

 

CarpetBeater®    is de nieuwe identiteit van de techniek voor het verwijderen van kunstgrasvelden welke zijn voorzien van infill materialen. Deze techniek willen wij delen met de markt die zich bezighoudt met het verwijderen van kunstgrasvelden door:

- in eigen beheer ontwikkelde machines aan te bieden, lees meer.....

- onze service aan te bieden om het verwijderen van kunstgras voor u uit te voeren,

 

Hiervoor rijdt een machine, Carpet Beater genaamd over het te verwijderen veld. De Carpet Beater neemt de mat op en de infill materialen worden verwijderd door de mat uit te kloppen. Tevens is het mogelijk de aanwezige lagen van verschillende infill materialen afzonderlijk van elkaar te verwijderen in dezelfde werkgang. Zo ontstaan er 2 of 3 restproducten die direct geschikt zijn voor hergebruik.

 

Wij zien een ingevulde kunstgrasmat, welke niet meer voldoet aan de sport- en speltechnische eisen conform de huidige normen, niet per definitie als afval. Door deze kunstgrasmat met onze Carpet Beater  te verwijderen van het veld, maken wij direct herbestemmen vanaf locatie mogelijk! In het kader van duurzaam ondernemen en het verkleinen van de CO2 Footprint verkiezen verkiezen wij herbestemmen boven recyclen.

 

Wij kunnen het uitkloppen van een kunstgrasmat aanbieden met een Carpet Beater met een werkbreedte van 2,5m of een werkbreedte van 4,0m. De brede machine wordt meestal ingezet als het lege kunstgras kan worden hergebruikt, de smalle machine als het kunstgras niet kan worden hergebruikt.

 

 

  

De restprodukten na het uitkloppen van de kunstgrasmat zijn;

- Kunstgras voor 99% leeg;

- Infill zand, rubber of een mix van zand-rubber.

 

Uw oude kunstgras kan volgens het verlegpatroon verwijderd worden en op rollen worden aangeboden. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden het veld elders eenvoudig opnieuw te installeren.

 

Het is denkbaar dat het voor u als opdrachtgever interessant is 1 of meerdere van de restprodukten kunstgras, zand of rubbergranulaat een herbestemming te geven. Onze Carpet Beater is een uitermate geschikte uitbreek methodiek, welke tevens zeer betaalbaar is.

 

Mocht u geen kansen zien in het herbestemmen van de restprodukten dan bieden wij de mogelijkheid dit voor u te doen, waarbij ons uitgangspunt is dat wij het maatschappelijk belang willen dienen en tevens zeer betaalbaar blijven. Binnen deze doelstelling zal er nagenoeg niets richting een stortplaats, verbrandingsoven of recycling gaan, maar geven wij de restprodukten zoveel als mogelijk een herbestemming waarbij wij de nederlandse regelgeving naleven.

 

Hiervoor hebben wij inmiddels een netwerk van verwerkingsbedrijven om ons heen verzameld.

Door gebruik te maken van opgedane ervaringen in binnen- en buitenland hebben wij processen en machines verbeterd om snel en nauwkeurig van dienst te kunnen zijn.

 

Sinds 2009 is er een samenwerking tussen de firma Th. Schuurman & Zn. B.V. en Carl Rennen, waarbij dhr. Rennen zich sterk maakt voor de lopende projecten in het binnen en buitenland. 

 

Hebben wij u interesse gewekt voor het verwijderen van uw oude kunstgrasmat d.m.v. de Carpet Beater of heeft u andere vragen neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op.

 

Wij vertellen u er graag meer over.

 

 

Powered by Entreeding.com